Flow Collection

“I mange år havde jeg en ambition om at designe en signaturkæde. En ven til dit vedhæng eller et statement-smykke i sig selv. Et evigtværk i to betydninger, led efter led, år efter år. Min karrieres eftermæle.

En signaturkæde af individuelle led med hver deres skønhed og karakter, afhængige af hinanden for at skabe en uafbrudt række af varig styrke. Et symbol på de forenede kræfter som kræves af os, for at vi kan stå stærkt i vores evigt foranderlig verden.

Lige fra min klassiske guldsmedeuddannelse I Danmark, hvor jeg lærte at håndlave kæder i forskellige klassiske udformninger, til min tid i New York, hvor jeg tilegnede mig håndværketbag vævede kæder, har jeg altid haft en passion for gentagelsens rytme. Tilstanden af flow. Forandringen af klassiske elementer i nye dimensioner.

Fascinationen af utæmmet natur, hvor flydende linjer bliver til vilkårlige gentagelser og naturlige materialer forædles til menneskeskabte former.

En manipulation af ædelmetallige til punktet inden det overgiver sig. Et konstrueret flow med funktion. Øreringe, ringe og armbånd forbindes indbyrdes i en ny orden.”

Unspoken Words - The Capital

Et mantra, et løfte eller en pagt på tværs af kulturer, religioner og grænser – Unspoken Words: The Capital er en fortælling om at tro på noget, som ikke behøver at blive italesat.

På en forretningsrejse til Dubai med ingen andre forventninger end marmor, stål og guld i en hvirvelvind af kølig aircondition blev Marlene Juhl Jørgensens tilfældige møde med en mellemøstlig embedsmand inspirationen til en kollektion baseret på spiritualitetens og filosofiens forenende kræfter.

Marlene havde et ønske om at kreere et smykkeskrin, som kunne bæres tæt på hjertet. Symboler på milepæle, livsmål og kærlighedserklæringer skulle bæres her i. Dette ønske førte samtalen med embedsmanden i retning af; tegn i hellige bøger, følelser symboliseret med lyde, som hverken kunne eller skulle siges højt. Samt troen på at det usagte ord er en gave til individet.

Unspoken Words: The Capital tænker traditionelle arabiske symboler ind i en nordisk sensibilitet.  Det ornamentale nedtones for at opnå et mere enkelt og stramt design. Sammensatte skiver i hamret sølv svajer fra øreringe; asymmetriske øreringe i 18k forgyldt sølv omkranser klokker af blå perler; variationer af måne-og-stjerne formen smykker halskæder, ringe som kan stables og svajende øreringe, som blidt kæler for kæbelinjen. Dekoreret med perler, ædelsten, håndmalet emalje og personlige indgraveringer taler kollektionen sit tydelige sprog om stil og indhold – uden at sige et eneste ord.

Sioux City

SIOUX CITY[’su: ti]

Inspireret af kontrasten mellem de uafhængige indianerenybyggernesstorbyseksistens fortæller Sioux City kollektionen historien om traditionelle symboler i en moderne kontekst.

En spontan rejse til Los Angeles og den californiske ørken i 2014 udviklede sig til en perfekt timet introduktion til Amerikas storslåede historie. På et loppemarked faldt Marlene Juhl Jørgensen tilfældigt over et armbånd af elfenben forestillende et hestehoved. Det armbånd, som senere blevudgangspunktet for Sioux City kollektion.

Hendes tanker vandrede ud i den øde støvede Nevada ørken, hvor synet af rituelle bål og den kunstneriske ytringsfrihed på den innovative Burning Man festival vækkede en arv af symboler og historier til live. Inspirationen til kollektionen begyndte hermed at tage form.

Stiliserede indianersymboler så som pilen, drømmefangeren og fjeren er omsat til øreringe, ringe og vedhæng i ædelmetaller, koral, ben og emalje sammen med former af hestehoveder, hestebidselkæder og langstrakte spydspidser. Drysset med diamanter og graveret med ikoner og inspirerende statements udtrykker de personligt tilpassede charmvedhæng og mesterligt udførte signetringe med håndgraverede monogrammer en underspillet luksus.

Nairobi Punk

En rejse til Kenya forvandlede sig til en introduktion til landets mangfoldige kultur og dets fascinerende folk. Nairobi Punk udforsker hovedstadens dynamiske punkede undergrundsscene og nationens omfattende historie.

Som en kollektion af kontraster er Nairobi Punk inspireret ikke af Kenyas storslåede natur men af en generation af bosættere, som kom til landet i jagten på et nyt liv. Som en kærlig hyldest til byens grænseløse energi og dens uendelige kontraster indkapsler kollektionen hovedstadens avantgarde stemning og de mennesker, som lever deres liv der, en dag ad gangen.

Omhyggeligt udført i ædelmetaller fattet med stødtænder fra vildsvin, brillantslebne diamanter og ædelstene er smykkerne uprætentiøse og vilkårlige i deres fremtoning. Glatte Masai-inspirerede armbånd mikset med flettede snore eller metalkæder som halskæder påtrukket stenbesatte benvedhæng balancerer perfekt det traditionelle med det nutidige, som resulterer i elegante og moderne smykker med kant.